Seniilit epsanjassa

26.10.2019

Seniilit epsanjassa

TKK:n varttuneemmalta tuuppariosastolta suuntasivat Eki, Lenkki ja Nahka mittaamaan tasoaan Torreviejan avoimeen ja San Pedron senioriturnaukseen.

Kisapaikalle matkustettiin melkein viikkoa ennen finaalipäiviä, jolla varmistaisimme aikaerosta toipumisen ennen suurta h-hetkeä. Kuten tunnetusti ikäihmisillä toipuminen vie enemmän aikaa.

Suunnitelma ei tietenkään pitänyt, koska polte radoille oli heti paikalle saavuttaessa kova. Majoitukseen saavuimme ti aamuyöllä ja puolilta päivin oltiin jo kivittämässä avointa kisaa. Siitä jatkettiin sujuvasti samoilla silmillä seniorikisaolosuhdetta kokeilemaan, jonka kuultiin olevan nopeahko. Kelistä julkaistut hieroglyyfit eivät tukeneet tällaisia kommentteja, mutta nopeasti kommentit todettiin totuuden mukaisiksi. Tiistaipäivän saldona oli yksi finaalipaikka avoimeen kisaan ja kaikille paikat senioriturnauksen finaaliin.

Keskiviikkona jatkettiin kivittämistä molemmissa turnauksissa. Avoimen turnauksen finaalipaikat heltisivät Lenkille ja Nahkalle. Eki skippasi seniorikisan uusinnan, Lenkin ja allekirjoittaneen suunnistaessa San Pedroon. Yön aikana oli ilmeisesti pidelty kuramoottoria, koska pallot alkoivat kääntyä oletuksen mukaisesti. Molemmille tulosparannus ja lisäksi Nahkalle alkukilpailun paras sarja (266), josta oli luvassa mahtava palkinto.

Seuraavaksi oli tiedossa pari "lomapäivää", ja eikun golfkentälle.  
Torstaina pelattiin Riquelme. Iltapäivä oli todella kuuma eikä varjoa lähimaillakaan.  
Hiekkaa oli enemmän kuin Saharassa, joskaan ei bunkkerien pohjalla. Siellä menikin niin myöhään,  
että ehti tulla pimeä. Edellä menneellä gigolo-ryhmällä ei ollut kiirettä mihinkään, joten  
viimeisen väylän suunnistimme perille käsikopelolla.  
Näytti siltä, että Nahka pelaa samalla pallolla koko kierroksen, mutta saatiin häneltäkin l 
opussa pallo hukattua. Kyllä sitä etsittiinkin kauan, oli kuulemma joku Ballesteros-pallo, kallis sellainen. 

Perjantaiksi olimme varanneet peliajan jo aamuksi ja lähdimme ennen kukonlaulua La Mangan kentälle,  
joka olikin aika hieno kenttä, on alueen vanhin kenttä. Pallotohtori-Samikin ehti matkaan, kun oli  
edellisenä päivänä vipannut karsinnan kärkeen. Loistava esimerkki intensiivisen harjoittelun ja  
huolellisten pallovalintojen merkityksestä huipputuloksen saavuttamisessa. Kentällä vierähtikin  
mukavasti 4 tuntia, annettiin Samin olla paras - tietenkin :). Allekirjoittaneet eivät saapuneet 
maaliin aloituspallolla (toimituksesta huom). 

Senioriturnauksen finaali keilattiin lauantaina, pelisysteemin ollessa 4s + 4s, jonka jälkeen neljän  
parhaan pudotukset. Ensimmäisen 4s jälkeen potkittiin puolet ulos, TKK:n iskuryhmästä kaikki jatkoon.  
Toisen 4s jälkeen Lenkki oli yksin läpi selvällä erolla. Muut pudotuksiin selvinneet olivat ”turska-Arska”,  
Nahka ja Hannu Tuppurainen Jyrästä. Eki jäi ”niukasti” rannalle. Aikaa tähän saakka ei ollut mennyt vasta kuin 6 h, joka aiheutti hetkittäistä hermojen kiristymistä osalla joukkoa. Paikalliset olisivat hoblanneet  
varmaankin vielä muutaman tunnin ihan mielellään. Pudotuksissa Hannu jyräsi kaikki vastustajat ja pääsi juhlimaan titteliä. Jyrän kannustusjoukot pääsivät myös "nauttimaan" Hannun voitosta loppumatkan aikana. 

Avoin finaali oli vuorossa sunnuntaina klo. 8.30 alkaen. San Pedron finusta ehdittiin juuri ja juuri paikalle.  Eki jäi 4 pojoa finupaikasta ja kommentoi ;”jos olisin tiennyt, niin olisin....”. Finaali aloitettiin  
keilaamalla 4s puolitettuhin alkukilpailun pisteisiin. Lenkki ja Nahka jatkoivat seuraavaan vaiheeseen,  
joten pettymyksen kyyneleitä ei tarvinnut vuodattaa. Finu jatkui keilaamalla 4s edellisen osion pisteisiin, jonka jälkeen oli selvillä kahdeksan round robiniin jatkajaa. Lenkki vaihtoi vapaalle tässä vaiheessa, Nahkan  päästessä onnekkaasti viimeisenä mukaan neljän muun suomalaisen seuraksi. Nahkan round robin sujui  vaihtelevasti tuottaen lopulta neljännen sijan. Kolmas sija ”annettiin” alennusten toivossa keskinäisen pelin bonuksilla Pallotohtori Samille. Sami veti kyllä finaalin hyvin seinään nojaamisesta aiheutuneesta käsikivusta huolimatta. Jos jotakuta kiinnostaa, niin kisan voitti PBA -poro Ildemaro Ruiz. Runner up oli  paikallinen Lorenzo, jolla oli kotikenttäetu ja lisäksi oma halli.

Lisätietoa ja tarkemmat tulokset löytyvät kisajärjestäjän Facebookista. En tunne ohjelmistoa, joten en voi neuvoa enempää. Kuvaa on myös tarjolla YouTubessa. Taisi keilailuliiton nettisivutkin jotain uutisoida TKK:n senioriosaston menestyksestä.

Ehkä ensi vuonna isketään uudelleen ja isommalla ryhmällä - who knows.


Kirjoittanut isoimmin Nahka ja vähän Ekikin